Du er her: AU » Om AU » Institut for Æstetik og Kommunikation » Aktuelt » Nyhed

Aarhus Universitet udsteder første fællesgrad med internationalt anerkendt universitet

Den første fælles kandidatgrad er netop underskrevet på Aarhus Universitet af dekan Mette Thunø og overrakt ved en særlig ceremoni på University of Amsterdam

02.11.2012 | Anja Kjærgaard

Foto fra ceremonien på University of Amsterdam

De studerende, som opnår dette særlige, fælles kandidatbevis, har gennemført den to-årige kandidatuddannelse ’Erasmus Mundus Masters in Journalism, Media and Globalisation’ med et års studier på Aarhus Universitet og et års studier på Amsterdam Universitet.

-I stedet for at tildele de studerende to kandidatgrader - en fra hvert af de to universiteter, en såkaldt dobbeltgrad -, har årelange bestræbelser på at harmonisere studieadministrative procedurer og sikre tilpasning af nationale lovgivninger endelig båret frugt og har gjort det muligt at udstede en Joint Degree’ eller fællesgrad, fortæller Bettina Andersen fra Center for Journalistiske Universitetsuddannelser (CJU) ved Aarhus Universitet.

Milepæl for det internationale uddannelsessamarbejde
-Udstedelsen af fællesgraden er en milepæl for CJU’s politiske og administrative arbejde som koordinator for Mundus Journalism og samtidig et vigtigt skridt i den rigtige retning i forhold til at styrke det europæiske uddannelsessamarbejde. Det er internationalisering på et højere niveau end blot studentermobilitet og et vigtigt element i Aarhus Universitets kommende strategi, udtaler dekan for ARTS, Mette Thunø og uddyber:

-Uddannelser som Mundus Journalism er pionerer inden for internationalt uddannelsessamarbejde, fordi de fremmer EU-landenes sammenhængskraft. Da udstedelse af en joint degree sker ved, at to eller flere universiteter i fællesskab etablerer en uddannelse og på vegne af de involverede universiteter udsteder én grad, er der tale om en af de mest integrerede former for internationalt uddannelsessamarbejde.

Uddannelse af den internationale elite
Mundus Journalism udbydes af et konsortium af fem europæiske og tre oversøiske universiteter. Uddannelsen, hvor Aarhus Universitet er koordinator, er en af de få dansk-koordinerende uddannelser, som er udvalgt af Europakommissionen med det formål at tiltrække de bedste ikke-europæiske ansøgere til Europa og ’blande’ dem med europæiske studerende på uddannelsesprogrammer, der foregår i mindst to lande, og som munder ud i en joint degree.

Fakta
Center for Journalistiske Universitetsuddannelser er et tværfagligt uddannelses- og forskningscenter, som udbyder uddannelser og koordinerer forskningsaktiviteter inden for det journalistiske fagfelt, herunder gennemfører uddannelsen ”Journalism, Media and Globalisation” i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Uddannelsen tiltrækker årligt over 400 ansøgere fra hele verden til de 80 studiepladser. Uddannelsen Global Journalism har i sin levetid haft studerende fra 99 forskellige lande.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 18.07.2014

Her finder du Institut for Æstetik og Kommunikation